Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkokör hjälper torkans barn

/

Hanebo-Segersta kyrkokör skänker kollekt till Afrikas horn.

Annons

En dag när solisten Eva Hägglund surfade på nätet fick hon syn på en bild som fick henne att stanna upp. Bilden visade en svårt utmärglad tvååring som badades i en liten balja. Då kläckte Eva idén – kollekten från vårkonserten i Hanebo kyrka den 27 maj ska skänkas till Svenska kyrkans projekt på Afrikas horn, där man kämpar för rent vatten och hållbar odling.

– 100 kronor hjälper en familj om sju personer att klara sig i en vecka. Om man vet att så lite kan hjälpa så mycket, då blir det lättare att förstå, säger Eva.

Hanebo-Segersta kyrkokör är 30–35 personer stark och vårkonserten är årligen återkommande sedan årtionden. Kören kommer att ackompanjeras av musiker från bygden.

– Det är alltid roligt, men det här projektet ger en extra känsla och det blir mer än bara kul.

Konserten kommer bland annat att avhandla låtar från Kristina från Duvemåla – låtar som berättar att det lika gärna kunde ha varit vi som levde i hungersnöd och fattigdom.

– Det är lätt att känna att det är långt borta, men en gång har det varit vi. När man känner tacksamhet över att vi har det så bra, då föds också känslan av att dela med sig, säger körledaren och pianisten Karin Eriksson.

Mer läsning

Annons