Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna skadad i liftolycka

/

En kvinna från Bollnäs skadades för några dagar sedan i ankarliften vid Bollebacken. Det skedde sedan den draglina som håller själva bygeln gick av.

Annons

Olyckan skedde när kvinnan kommit uppför ungefär halva backen. Den lina som förbinder liftbygeln med vajern släppte och kvinnan föll handlöst baklänges. Vid fallet slog hon bakhuvudet och nacken mot en isklump på marken innan hon landade på ryggen.

Efter fallet har hon uppsökt sjukhuset för att bli röntgad och få sina skador dokumenterade. Hon har även varit i kontakt med sitt försäkringsbolag.

Nu ifrågasätter hon säkerheten.

- Redan dagen innan såg jag att en lina var på väg att släppa längst upp mot vajern och noterade vilket nummer det var på bygeln. Vi påpekade också det för liftskötaren.

Efter det påpekandet litade kvinnan på att det skulle åtgärdas, men senare visade det sig att det var just där som linan hade släppt.

– Det hela är beklagligt och vi tänker göra allt för att det inte ska inträffa igen, säger Urban Persson, ordförande i Bollnäs alpina klubb (BAK). Han försäkrar att besiktningen av anläggningen är utförd enligt regelverket och att allt nu ska göras för att förebygga nya olyckor.

Att liftskötaren inte åtgärdade bristerna på draglinan, när de först påpekades, ser han som en beklaglig miss.

- Han glömde bort det, så är det tyvärr.

Mer läsning

Annons