Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kuppen mot Pepes på väg mot en lösning?

Drive in-kuppen mot klädbutiken Pepes Mode i Bollnäs i början av december kan vara på väg att klaras upp.

Den bil som stals i Bollnäs några timmar före inbrottet och som kan ha använts vid kuppen har påträffats i Sandviken.

Annons

I samband med att bilen, en falskskyltad Saab, hittades greps och anhölls några personer av polisen i Sandviken. De är fortfarande anhållna.

Att de greps har dock ingenting med kuppen mot Pepes att göra.

- Männen är anhållna av andra anledningar. Pepes dök upp som ett sidospår, säger Lennart Berglund vid polisen i Sandviken.

I övrigt är det locket på.

- Eftersom vi inte kunnat konstatera någonting som har med inbrottet i Bollnäs att göra vill jag inte kommentera ytterligare, säger Berglund.

Det var natten mot den 2 december som kuppen mot Pepes ägde rum. En bil backade sönder entrédörren och tjuvarna kunde på så sätt ta sig in i butiken. Några minuter senare var tjuvarna borta. Med sig hade de kläder till ett värde av cirka 300 000 kronor.

Enligt vittnesuppgifter var det en grå Saab som användes vid kuppen och en sådan stals i Bollnäs timmarna innan inbrottet.

En falskskyltad Saab påträffades i Sandviken den 21 december och via ett sidospår i en annan utredning finns således kopplingar mellan bilen och kuppen mot Pepes.

För drygt ett år sedan stals kläder för tiotusentals kronor i samma butik. Även då backades en bil genom entrédörren. Ingen har gripits för den kuppen.

- Även om tillvägagångssättet var detsamma som nu går det inte att i nuläget koppla ihop de båda brotten, säger Bo Andersson vid polisen i Bollnäs.

Mer läsning

Annons