Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturkvarter spräcker budget

/

Både de ekonomiska ramarna och tidsplanen för kulturkvarteret i Bollnäs har spruckit.
Kostnaden ser nu ut att bli 20 miljoner kronor högre än beräknat – och hela projektet kan bli ett år försenat.

Annons

Om- och tillbyggnaden i kulturkvarteret – med Folkets hus, biblioteket, kulturskolan och muséet – kom igång i mars 2009.

Sammanlagt finns 52 miljoner kronor avsatta för projektet i kommunens budgetplan för 2009–2011. Men nu visar det sig att det inte räcker.

- Vi har fått besked från tekniska förvaltningen att pengarna inte räcker och att tidsplanen inte håller, säger kommunalrådet Evy Degerman (C).

Hon och de övriga politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott informerades om situationen på torsdagen.

- Sammanlagt 20 miljoner fattas för att hela projektet ska kunna byggas färdigt, säger kommunalrådet Olle Nilsson Sträng (S). Det är en fördyring med 40 procent – och det är minst sagt upprörande. Nu måste vi få en fullständig redogörelse från tekniska nämnden varför det har blivit så här.

Att bygget blivit försenat ställer också till problem.

- Konsertlokalen invigs den 1 maj, men nu har vi fått besked om att köket och restaurangen inte blir klara förrän till årsskiftet, säger Evy Degerman. Det betyder att det inte går att boka in evenemang, där det behövs möjligheter till förtäring – och det blir intäktsförluster varje dag för verksamheten i huset.

Läs mer i lördagens Ljusnan.

Mer läsning

Annons