Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturhuset tar över stan

/
  • När husbandet och Per Persson spelade upp inför pressen var det glest bland bänkarna, men den 25: e kommer förhoppningsvis alla de 582 platserna i lokalen att vara fyllda.

- I kväll tar vi över stan, från Renbron till Schenströmsplan, sjunger Per Persson vid fredagens presskonferens och presentation av invigningskonserten på Kulturkvarterets stora scen.
Och "vi", kan i det här fallet syfta på det stora artistuppbådet vid evenemanget.

Annons

Ett stort uppbåd artister slåss om utrymmet på den stora scenen i Kulturhuset, där de ska uppträda vid den stora invigningskonserten, lördag den 25 september.

- Vi hade en smygpremiär i och med Spelmanslagets konsert den 1 maj, säger Gun Hedlund, kulturchef i Bollnäs. Men innan vi går in i ombyggnationens sista fas vill vi visa vad vår nya konsertlokal går för. Både när det gäller antalet besökare och den fantastiska akustiken.

Och redan när Per Persson provspelade scenen i fredags kunde han konstatera att lokalen verkligen kommer att göra skillnad i Bollnäs musikliv.

- Det kommer att bli kul att för en gångs skull få spela i en lokal Bollnäs där ljudet inte låter fasansfullt.

Ansvariga för invigningskonserten är Hans "Surte" Norin, tidigare konserthuschef vid Gävle konserthus och Kulturskolans producent Pelle Larsson. Och redan nu kan de presentera grundstenarna till evenemanget.

Dels med lokala Bollnäsprofiler som Per Persson och Hanna Hedlund, men det blir också påhälsning från en av Bollnäs stora hårdrocksprofiler och även ett internationellt inslag av intressanta slagverksmusiker.

Det kommer även artister som saknar Bollnäsanknytning och eventuellt schlagerfestivalaktuella sådana. Förhandlingar pågår med ytterligare namn och arrangörerna vill heller inte offentliggöra alla.

Klart är i alla fall med ett husband av gedigna musiker under kapellmästare Thomas Jutterström från Söderhamn.

Mer läsning

Annons