Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturchef byter jobb under resten av året

Bollnäs kommuns kulturchef Gun Hedlund byter jobb under resten av året. Hon ska utreda hur kommunstyrelseförvaltningen i stadshuset ska organiseras och fungera i framtiden.

Annons

Under utredningstiden är Gun Hedlund tjänstledig från jobbet som kulturchef. Hon ersätts på den tjänsten av kulturskolechefen Anders Rosengren – som nu får ansvaret för hela kulturenheten. Rosengren ersätts i sin tur av musikläraren Malin Pärlenskog, som blir tillförordnad kulturskolechef under resten av året.

- Jag är glad över att ha fått det här uppdraget. Det känns som en utmaning, säger Gun Hedlund i en kommentar.

Kommunens högste tjänsteman, kommunchefen Leopold Stoltz, konstaterar att varje organisation har sitt "bäst före-datum".

- Det här skulle ha gjorts för längesen, säger han. Det finns brister hos oss nu, bland annat släpar vi efter med handläggningen av ärenden – och det gäller inte bara kommunstyrelseförvaltningen. Vi har en stor mängd arbete och begränsade resurser, så det gäller att effektivisera det vi har och göra rätt saker.

Gun Hedlunds uppdrag är en del i en kommunövergripande organisationsöversyn, där också socialchefen Lennart Nyman och ekonomi- och utvecklingschefen Kjell Öhrström har olika utredningsuppdrag – inom ramen för sina tjänster.

Mer läsning

Annons