Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kul filmmix av IB-elever

/
  • Filmproducenterna på IB-programmet, som visade sina slutproduktioner. Från vänster: Jens Olsson, Johanna Lundmark, Emma Lysén, Elvira Eriksson, Daniela Demirtas, Hedwig Karls, Erik Olofsson.

Det var filmtajm i Torsbergsgymnasiets aula när filmeleverna på IB-programmet visade sina slutproduktioner.

Annons

Esteterna har redan visat sin slutproduktion (West side story) – nu var alltså IB-elevernas tur att visa en del vad de åstadkommit efter tre års gymnasiestudier.

Eleverna har svarat för allt som har med själva produktionen av filmerna att göra, till det mesta av skådespeleriet hade de lånat in esteter på skolan.

En riktig filmmix bjöd eleverna på under onsdagen, där den inledande Balance var den film som nog gjorde djupast intryck. Konståkning, skuggboxning och dans till skön musik gjorde att ett stressigt reporterhjärta snabbt gick ned i varv.

Därefter följde några stumfilmer. I svartvitt, så klart, och med samma snabbspolning som på de gamla Chaplin-filmerna. Bra grejer, de också.

Och de som följde, moderna filmer i färg, stod inte långt efter, speciellt inte A busy day off, där Tove Mattsson Frost gestaltade en sistaårselev som äntligen hade en ledig dag, då hon bara skulle softa.

Men det går sällan som man tänkt sig, i alla fall inte om man har en morsa som kräver både det ena och det andra. Som att man ska städa hela huset medan morsan springer sina egna ärenden.

Filmen slutade med att det rann över för Tove. Så när morsan sent på kvällen tittade in på Toves rum för att kräva ytterligare någonting fick hon en kudde slängd i ansiktet.

Bildeleverna på IB-programmet har också visat upp sig, med en utställning på museet.

Mer läsning

Annons