Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogbråk till tinget

En händelse som inträffade för över ett år sedan har nu gått så långt som till åtal. En i dag 21-årig man anklagas för att ha hotat tre vakter vid Sport Inn den fjärde december i fjol.

Annons

Enligt ordningsvakterna bestämde man sig för att avvisa mannen från Sport Inn eftersom han var för berusad. Från början följde mannen lugnt med, men efterhand blev han allt mer motsträvig och ifrågasatte varför han blev avvisad.

Enligt vakterna ska den unge mannen sedan han väl blivit utslängd ha hotat både dem och en entrévärd med att "sprätta up dem" och andra hot. Han försökte också gå tillbaka till entrén och ge sig på vakterna, men hindrades då av sina kamrater.

Mannen blev senare omhändertagen av polisen enligt LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer). Han har senare i förhör varken velat erkänna eller förneka händelsen eftersom han säger sig ha varit för berusad för att ha några minnen av händelsen.

Däremot erkänner han att han kan bli aggressiv när han dricker och godtar eventuella strafförelägganden. Han säger också att han sedan tidigare haft en god relation med en av vakterna och att han nu skäms och ångrar den situation som uppstått.

Ärendet kommer att behandlas vid Hudiksvalls tingsrätt den närmaste tiden.

Mer läsning

Annons