Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krogar ska hjälpatill stoppa knarket

Kommunalförbundet södra Hälsingland har vid ett sammanträde beslutat att gå med i nätverket Krogar mot knark.
Krogar mot knark är i dag ett nationellt nätverk bestående av representanter för krogar och myndigheter i 21 kommuner.

Annons

Krogar mot knark arbetar, som namnet mycket tydligt ger besked om, för att minska och försvåra användandet av narkotika i krogmiljö.

- Det här är ett väldigt färskt beslut som direktionen tagit. Under den närmaste tiden ska vi sätta oss ner och prata med krögarna, lägga upp en strategi och bilda ett lokalt nätverk, säger förbundschefen Torbjörn Wannqvist.

21 svenska kommuner blir alltså 24. I kommunalförbundet södra Hälsingland samverkar Bollnäs, Söderhamns och Ovanåkers kommuner inom områdena räddningstjänst och tillståndsgivning (alkohol, folköl, tobak, vissa läkemedel). Siv Lövgren är alkoholhandläggare vid kommunalförbundets tillståndsenhet.

"En krog som aktivt väljer att vara en krog mot knark har tydligt visat sitt ställningstagande för visionen om ett narkotikafritt samhälle", konstaterar nätverket, som får ekonomiskt stöd av bland andra Folkhälsoinstitutet.

Hudiksvall är en av de 21 medlemskommunerna. Arbetet i Hudiksvall drivs av representanter för ett antal nöjeskrogar, vaktbolaget Vakttjänst, polisen och kommunen.

Mer läsning

Annons