Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot parkeringsregler

/
  • Thomas Arnesson menar att det finns gott om plats att passera även om det står en bil parkerad längs Höglundagatan.

Höglundaområdet i Bollnäs är fel ställe att bo på om man vill bjuda hem gäster. Parkeringsmöjligheterna för besökande är i princip obefintliga.

Annons

Thomas Arnesson ifrågasätter det förnuftiga i zonförbudet mot att parkera på Höglunda och Bonden i Bollnäs. Till skillnad från datumparkering, då man får stå på olika sidor av vägen beroende på tidpunkten, innebär ett zonförbud att det är olagligt att parkera på andra ställen än angivna platser.

Och närmaste plats för besökande till Thomas Arnessons villa på Höglundavägen är Ica Kvantums parkering, 400-500 meter bort. En parkering som dessutom inte är avsedd för allmänheten utan för butikens kunder.

- Jag tycker att det är sensationellt att man kan sätta upp ett zonförbud i ett villaområde, säger Thomas Arnesson.

Familjen har två egna bilar på uppfarten. Det kanske skulle gå att klämma in en bil till, men sedan är det definitivt fullt och Thomas Arnesson tycker inte att man ska kräva att gäster ska behöva gå närmare 500 meter vid ett besök.

- Man kan ju fylla år eller ha andra anledningar att bjuda hem många gäster samtidigt, säger Thomas Arnesson. Det här innebär ju i praktiken att vi förbjuds ha gäster.

Nu har Thomas Arnesson skickat en skrivelse till tekniska kontoret där han ifrågasätter "dårskapen". Han undrar om det har blivit olagligt att umgås i Bollnäs och om zonparkeringen finns på fler ställen?

Men ansvarig trafikingenjör har gått på semester och gick inte att nå under måndagen. Hans vikarie vill heller inte yttra sig om det speciella fallet eftersom han inte känner till grunderna bakom beslutet.

Mer läsning

Annons