Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kreativa nior bjöd på nostalgitripp

/

Med charm och inlevelse går de upp på scenen och levererar en kavalkad av färg, kläder, musik, sång och dans. Niondeklassarna på friskolan Lust & Lära redovisade ett lyckat projektarbete på dymmelonsdagen.

Annons

Publiken var inte svårcharmad. Det dröjde inte många sekunder innan den fyllda salen klappade i takt när niorna från Lust & Lära bjöd på vårshow och vernissage i Baldursalen, Bollnäs folkhögskola, på onsdagskvällen.

- Det här är den första större showen vi gör sedan skolans start i höstas. För eleverna är det en redovisning av arbetet som de har gjort under vintern, berättar Karin Wellander, lärare på skolan.

Sång, dans och musik blandas med kortare sketcher och under tiden föreställningen pågår rullar elevernas bilder på en duk ovanför scenen. Att det ligger mycket tanke och känsla bakom bilderna syns tydligt. Starka färger, arbete med form och även ord gör dem personliga. De finns också uppställda att beskåda i original utanför Baldursalen.

En av de medverkande eleverna, Melinda Ingmarsson, iklädd starkt rosa åttiotalskavaj sydd av en klasskamrat, berättar att projektet har varit fantastiskt.

- Hela dagen har varit superkul och arbetet med projektet har gjort klassen så tight. Vi har kommit varandra så nära. Det har varit jätteroligt.

Mer läsning

Annons