Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körde genom garage

/
  • Den här garagebyggnaden demolerades vid en vådlig avåkning längs väg 50 i Rengsjö.

Av okänd anledning har en bil kört av vägen vid Fromskroken i Rengsjö. En vådlig färd som avslutades med att bilen brakade rakt genom väggen till ett garage.

Annons

Bilen kom från Söderhamnshållet och färdades längs väg 50 i riktning mot Bollnäs. Av okänd anledning körde bilen över på fel körbana och skar ner i vägrenen på motsatt sida. I hög fart fortsatte den i slänten 60–80 meter och touchade en vägskylt, två telefonstolpar och en stor stubbe innan den avslutade det hela med att köra rakt igenom väggen på en garagebyggnad.

Sedan har bilen fortsatt och inte lämnat några andra spår efter sig än en registreringsskylt.

- Föraren och eventuella passagerare har verkligen haft änglavakt, konstaterar Helena Sundberg, närpolischef i Bollnäs. Vi har kollat med sjukhus och de har inte fått in några skadade.

När olyckan inträffade befann sig ägarna till garagebyggnaden på semester. Men efter att en granne ringde och berättade om förödelsen åkte de hem för att inspektera skadorna.

- Vi råkade ut för samma sak redan för sju år sedan när en bil körde av på samma ställe och hamnade i vår trädgård, säger Anna Persson.

- Redan förra gången ringde vi till Vägverket och ville att de skulle sätta upp ett vägräcke, säger hon. Men fortfarande har det inte hänt något.

Mer läsning

Annons