Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kopparmalms fortfarande hoppfull

/

Koenigsegg avbryter köpet av Saab. Nu är framtiden hotad för den svenska biltillverkaren.

Men Saab-återförsäljaren Göran Kopparmalms på BilCity i Bollnäs är inte speciellt orolig.

– Vi lever och ser positivt på framtiden, säger han.

Annons

Beskedet från Koenigsegg Group slog ner som en bomb. Den svenska sportbilstillverkaren är inte längre intresserad av att förvärva Saab Automobile. Nuvarande ägaren General Motors ska komma med besked om Saabs framtid i nästa vecka.

Göran Kopparmalms tog över BilCity i Bollnäs 1990. Han säger att han har blivit härdad med åren, men hade inte väntat sig att Koenigsegg skulle dra sig ur.

– Jag blev helt klart överraskad, affären var ju i stort sett klar. Vi vet att Koenigsegg har dragit sig ur, men inte varför.

Bård Eker, delägare i Koenigsegg Group, säger till TT att risken finns att Saab "dör". Den bilden delar inte Göran Kopparmalms. Han tror på två scenarier, antingen att General Motors väljer att behålla Saab eller att det finns en ny potentiell köpare.

– Saab känns så pass intressant och man har redan tre nya modeller klara för tillverkning. GM har lagt in mycket pengar i Saab, varför skulle de inte vilja skörda frukten av det? Hela min personal är här i dag och vi är positiva. Annars hade man aldrig gått till jobbet i dag, säger Göran Kopparmalms.

Mer läsning

Annons