Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köper spökhuset intill golfbanan

/
  • Det gamla ålderdomshemmet – en del säger kommunhemmet – ligger strax intill Bollnäs golfklubbs 18-hålsbana i Norrfly. (Hårgabanan).

Spökhuset i Norrfly har det kallats, Hanebos gamla ålderdomshem. Åtskilliga framtidsplaner har presenterats genom åren för den förfallna byggnaden intill golfbanan, men ingenting har blivit verklighet.

I dagarna har hela fastigheten sålts – för 300 000 kronor.

Annons

Köpare är Micael och Madelene Andersson från Bollnäs.

- Egentligen vet vi väl inte riktigt vad vi ger oss i kast med. Kåken är inte ens besiktigad ännu, säger Micael, som även är vd och delägare i Kesam Industrilackering i Norrborn.

- Men det här är en helt privat fastighetsaffär. Den har ingenting med Kesam att göra.

Säljare är Veronica Snar från Ljusdal och Lena Johansson från Kilafors. De ger nu alltså upp planerna på att bygga om och renovera det gamla stenhuset som de köpte 2004 – och som de gav arbetsnamnet "Flickornas pensionat".

För ett par veckor sedan blev försäljningen klar.

De yttre förutsättningarna är klara för den nya ägaren:

• Huset är byggt 1907.

• Det är ungefär 900 kvadratmeter stort.

• I över 50 år var det ålderdomshem (och en kortare period sanatorium).

• Det har i stort sett stått tomt sedan den gamla verksamheten flyttade till Hällagården i Kilafors i slutet av 1950-talet.

• Byggnaden är hårt drabbad av skadegörelse.

Nu talas det om att bland annat inreda bostäder. Men Micael Andersson vill ännu inte berätta om vilka tankar som finns för den framtida användningen.

- Det känns för tidigt när vi inte ens har något riktigt grepp om hur stora ekonomiska insatser det handlar om. Några kalkyler finns inte ännu. Först måste allt gås igenom grundligt, säger Micael Andersson.

Mer läsning

Annons