Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsult slagträ i skoldebatt

Konsulten Åke Lindström i Hudiksvall har blivit ett slagträ i debatten om en gemensam organisation för gymnasiesärskolan Höghammar och den övriga kommunala gymnasieskolan i Bollnäs.
– Jag dementerar å det bestämdaste, säger han själv om de uppgifter som förs fram.

Annons

Ett av de aktuella förslagen för att minska kostnaderna inom skola och förskola i kommunen, är en gemensam organisation för gymnasieskolorna. Nu har ett utredningsförslag från konsulten Åke Lindström – om bland annat en bantning av skolornas administration och ledning med sammanlagt 16 tjänster fram till 2013 – mött hård kritik, inte minst från Höghammarskolans personal.

- Det är skrämmande att man som politiker kan beställa en utredning med ett förutbestämt resultat, skrev personal vid omsorgsprogrammet i en insändare på onsdagen. Där hävdas det också att konsulten Åke Lindström nekats redovisa sin slutsats att en gemensam ledning inte är ändamålsenlig – varken ekonomiskt eller verksamhetsmässigt.

Samma uppgift finns också i en skrivelse från de berörda gymnasiecheferna, som hänvisar till en muntlig redovisning från Åke Lindströms sida.

Men Lindström själv dementerar uppgifterna.

- Det är klart att det inte stämmer, säger han. Jag dementerar å det bestämdaste.

Mer läsning

Annons