Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsult sågar kyrkoherdens ledarskap

/
  • Arbetsmiljön vid Svenska Kyrkan i Bollnäs döms ut av fyra fackförbund och i en konsultrapport.
  • Personalen saknar förtroende för kyrkoherde Lena Wängmark, enligt fyra fackförbund.
  • Lena Wängmark brister som ledare, men är en utmärkt präst, enligt Per Sydén, skyddsombud vid Lärarförbundet.

Kyrkoherde Lena Wängmarks ledarskap döms ut i en rapport. Posterna som församlingsledare står tomma sedan personal arbetsbefriats med full lön eller slutat. I morgon, torsdag, träffas arbetsgivare och fackförbund för att diskutera arbetsmiljön i Svenska Kyrkan i Bollnäs.

Annons

I morgon, torsdag, träffar kyrkorådet och arbetsgivaren fyra fackförbund, som slagit larm om bristande arbetsmiljö och att personalen i Svenska Kyrkan i Bollnäs, saknar förtroende för Lena Wängmark. Facken har tidigare sagt att de ska anmäla kyrkan till Arbetsmiljöverket.

LÄS ÄVEN: Fackförbund, Vi anmäler kyrkan på måndag

LÄS ÄVEN: Kyrkan får måndagen på sig – sedan anmäler vi

LÄS ÄVEN: Kyrkan anmäls inte nu – facket svänger

Enligt fackförbunden handlar problemen om bristande information, bristande rehabiliteringsansvar, bristande respekt för anställdas anonymitet i arbetsmiljöfrågor, bristande ledarskap och bristande respekt för lagar och avtal. Facken vill inte utveckla kritiken offentligt av respekt för kyrkoherden. Kritiken riktas mot kyrkoherden i rollen som ledare, men Lena Wängmark är en utmärkt präst, framhåller fackförbunden.

Lena Wängmark började formellt 2014 som kyrkoherde i Bollnäs pastorat. Först röstades hon ner som kandidat av kyrkorådet, innan hon vid en andra omröstning fick tjänsten.

LÄS ÄVEN: Wängmark fick oväntat nej

LÄS ÄVEN: Grönt ljus för Wängmark

LÄS ÄVEN: Oroligt efter kyrkostrider

För att förbättra arbetsmiljön och organisationen har Bollnäs pastorat anlitat konsulten Håkan Wallstén under 2014 och 2015, det har kostat 550 000 kronor.

I en rapport från november förra året riktar han skarp kritik mot Lena Wängmark.

Håkan Wallstén skrev att det fanns ett informellt ledarskap som påverkar den psykosociala arbetsmiljön negativt. Arbetsorganisationen liknas vid ett antal öar som flyter omkring på ett stort vatten utan styrning, ledning, prioritering, mål eller uppföljning. Ingen lyfter blicken och tänker på helheten, enligt Wallstén. Utvecklingssamtal uteblir ibland helt och även samtal om arbetsledning. Många medarbetare bestämmer själva vad som ska göras och hur. Det pratas för mycket om sekretessbelagda uppgifter, vilket leder till bristande tillit för ledningen, påpekar Wallstén.

LÄS ÄVEN: En spännande tid att leda kyrkan

Bollnäs pastorat har omkring 70 anställda. Men det råder brist på chefer. En församlingsledare är arbetsbefriad med full lön året ut. En rekrytering hade inte förhandlats med alla fyra fackförbund och personen slutade efter en kort tid. Sedan valde även en församlingsledare att gå tillbaka till rollen som präst.

Nu står församlingarna i Bollnäs-Rengsjö, Arbrå-Undersvik och Hanebo-Segersta utan församlingsledare.

Vi har talat med flera anonyma uppgiftslämnare, med god insyn i Svenska Kyrkan i Bollnäs.

– Folk är rädda för kyrkoherden som kan vara mycket tuff. Personalen arbetar i ett minerat område med mycket hög stress.

En annan anonym uppgiftslämnare fyller i:

– Det finns en kultur av att leta efter syndabockar. Flera medarbetare har blivit sjuka av dålig arbetsledning.

Lena Wängmark vill inte själv svara på kritiken. Men det gör Tor Jonsson (S), ordförande i kyrkorådet.

– Vi är nöjda med konsultens jobb och har tagit till oss synpunkterna. Nu håller vi därför på att rekrytera församlingsledare som ska ha närkontakt med lokala medarbetare. Det är svårt att få tag på präster till Norrlands inland. Men jag blir förvånad över kritiken som kommer nu. Inte en enda medarbetare eller facklig person har hittills berättat om sin oro för mig.

Mer läsning

Annons