Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konsult klar för bandyhall

/
  • Bollnäs Arena AB och dess styrelseordförande Anders Gustafson har arbetat längst med sitt arenaprojekt på gamla SJ-området. Ännu är dock inga ritningar presenterade där.

Det är nu klart vilken konsult som knyts till utredningen om en bandyhall i Bollnäs. Gävle-företaget Hammar Locum Metior AB får uppdraget att granska och värdera de olika alternativen för kommunens räkning.
- Det är ett företag med lång erfarenhet i branschen, säger samhällsbyggnadschef Lars Åsberg.

Annons

Enligt Lars Åsberg och kommunchef Leopold Stoltz är ett avtal om konsultuppdraget på väg att upprättas.

Men så här långt är det inte närmare specificerat vilken omfattning uppdraget har.

Det offentliggörs ännu inte heller vilka kostnader kommunen kalkylerar med för konsultinsatsen.

- Några uppgifter om det har jag inte. Men kontraktet är på gång och fler detaljer kommer att framgå inom kort, säger Lars Åsberg.

Det är kommunchefen och kommunstyrelseförvaltningen som är beställare. Lars Åsberg, chef för samhällsbyggnadskontoret, har förmedlat kontakten med konsultföretagets vd Thomas Hammar.

I kommunstyrelsens direktiv till Leopold Stoltz ingår att hämta in information om alla tre arenaprojekten. Det gäller både kommunens kostnader och de samhällsekonomiska effekterna.

Konsultföretagets uppgift är komplex. Men kortfattat handlar det om att ta fram ett underlag där politikerna på ett överskådligt sätt kan jämföra de tre alternativen med varandra.

Läs mer i fredagens Ljusnan.

Mer läsning

Annons