Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konkurs för Elon-butiken på Gärdet i Bollnäs

/
  • Elonbutiken på Gärdet i Bollnäs stängde igen redan 1 september. Nu har butiken försatts i konkurs.

Vikande kundunderlag och små marginaler. Det blev början på slutet för Elon-butiken på Gärdet i Bollnäs. Nu har företaget försatts i konkurs.

Annons

Den 7 oktober i år ansökte företaget Elon Bollnäs AB om konkurs, på egen begäran. I ansökan till tingsrätten skriver bolagets styrelseledamot Bengt Björk att företaget inte lägre kan betala sina skulder och att situationen inte är tillfällig.

Läs också: Chockbeskedet – Åhléns lämnar staden

Företaget startades 2013 och har sedan dess drivit el- och vitvarubutiken, som de förvärvade från den tidigare ägaren Eltjänst, i Smedjanhuset på Gärdet i Bollnäs.

– Konkursen beror på vikande marginaler i branschen de senaste åren, samt höga lokal- och omkostnader. Plus vikande kundunderlag, kommenterar Bengt Björk, i egenskap av ensam styrelseledamot i företaget.

Läs även: Sportbutiken konkursade – trots a-läge i centrum

Enligt honom hade bolaget tre anställda, som fick gå redan innan konkusen. Bolagets ekonomiska redovisning visar att det gått med knapp vinst de få år det varit aktivt.

Företaget var ett helägt dotterbolag till Möbelbutiken på Ren. Den verksamheten påverkas däremot inte av Gärdeskonkursen.

Läs också: Höll sig rullande i 80 år – men nu gick åkeriet i graven

Tanken var att Elon-butiken skulle stängas i väntan på nya och billigare lokaler. En ambition som inte gick att förverkliga.

– Under tiden flyttades kunderna, inte verksamheten, till Möbelbutiken som håller samma sortiment och service som dåvarande Elon. Nu fortsätter Möbelbutiken sin verksamhet som vanligt, säger Bengt Björk.

Mer läsning

Annons