Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konfirmander hade heldag i Kilafors

/
  • Camilla Erlandsson (närmast), ledare från Söderhamn, deltog med stor lust i övningarna i missionskyrkan. Det var Peter Ekengren och Peter Nerdal från kören Afro i Uppsala som uppmanade till sång och olika rörelser.
  • Ett gäng glada ledare bestående av Emil Olsson, Annelie Söderlund, Deborah Holmgren, Sara Rensbo och Lotta Edwardsson.
  • Under ledning av Anders
  • I Kilaforsbion pratade Bengt Erlandsson och Cecilia Bergqvist i smått om stora frågor.

Cirka 250 konfirmander och ledare från församlingarna i södra Hälsingland hade på lördagen samlats i Kilafors för en dag med aktiviteter och upplevelser. Att stärka den egna självkänslan var ett viktigt syfte med träffen.

Annons

Varje år anordnar stiftet en konfirmationsträff i Uppsala. Åtminstone har gjort, för det lutar åt att årets blir den sista. En för stor och dyr apparat är anledningen till det.

För träffen i Kilafors var det nu debut och även om den kanske inte återkommer varje år lär det bli en fortsättning.

Redan för ett par år sedan togs "första spadtaget", på en av de regelbundna träffar de som jobbar med barn- och ungdomar inom kyrkan har.

- Vi i södra Hälsinglands kontrakt pratade om att vi ville göra någonting på närmare håll och utsåg en arbetsgrupp, säger Lotta Edwardsson, församlingsassistent i Bollnäs–Rengsjö.

I helgen gick man i mål.

Varför just Kilafors?

- Här finns ju allt, dessutom på gångavstånd. Helt perfekt, säger Lotta.

Med allt menar hon bion, skolan, idrottshallen och missionskyrkan.

Där var fyra av stationerna förlagda. Den femte var utomhus och bestod av en tipspromenad. Samtliga stationer manade till delaktighet i form av olika övningar, som bland annat gick ut på samarbete och att konfirmanderna skulle lära känna varandra.

Deltagarna på konfirmanddagen kom från församlingarna i Ovanåker, Alfta, Bollnäs–Rengsjö, Hanebo–Segersta, Söderala–Bergvik–Ljusne, Söderhamn–Sandarne samt Norrala–Trönö.

Mer läsning

Annons