Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konfirmand i vått och torrt

/
  • Svalande vatten för Veronika Eriksson, Isabella Bro, Caroline Alm, Agnes Westling, Vilma Andersdotter, Lisa Martinsson, Isabelle Lindén, Patrik Svensk, Eva Svedberg, Ingrid Natander och Linnéa Karlström.

På lördag konfirmeras ett litet gäng i Hällbo kapell. De kommer från Arbrå, Bollnäs, Rengsjö och Segersta och alla har vallt att läsa några veckor på sommaren.

Annons

Inne på Prästnäsgården sitter ett gäng konfirmander och svettas med sina faddrar. De har nyss varit och badat, Prästnäset är ett härligt sommarställe med gröna gräsmattor, liten sandstrand och garanterat varmt vatten i Voxsjön.

Det här är konfirmanderna som valt att konfirmera sig efter skolans slut, på sommarlovet. Under tre veckor träffas de tillsammans med komminister Ingrid Natander och församlingsassistent Eva Svedberg.

- Det blir lite grann som ett uppsamlingsheat. Det passar inte alla att konfirmationsläsa under vintern, när de ändå har en massa aktiviteter, säger Ingrid Natander.

Men det finns fler orsaker till att man i lugn och ro konfirmerar sig på sommaren.

- Det är mycket roligare och personligare nu, säger konfirmanderna.

- Vi får tid med varandra och tid att prata. Man lär känna varann.

Under tre intensiva veckor träffas konfirmandgruppen, deras faddrar och ledare omväxlande i kapellet i Hällbo, Bollnäs församlingshem och ute på Prästnäset.

Mer läsning

Annons