Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen väljer privata hyresvärdar

Flera ytor står tomma i Bollnäs kommuns organisation Vacansum, en avvecklingsenhet för överblivna lokaler.
Men trots det ska tre kommunala verksamheter nu flytta in hos privata hyresvärdar i centrum.

Annons

Orsaken är att de kommunala lokalerna, i huvudsak i skolor, inte anses passande.

- Vi kan inte erbjuda någonting centralt som svarar mot önskemålen från de berörda verksamheterna, säger Torbjörn Falkeborn i Vacansum.

De enheter som ska flytta (alla från kommunala lokaler på Heden) är dessa:

• Arbetsmarknadsenheten – som svarar för kommunens arbetsmarknadspolitiska åtgärder med syfte att få in personer på arbetsmarknaden.

• Integrationsenheten – den kommunala verksamhet som ansvarar för integrering av flyktingar i nära samarbete med myndigheter, organisationer och arbetsliv.

• Beroendemottagningen – en öppenvårdsverksamhet som drivs gemensamt av Bollnäs kommuns socialtjänst och landstinget.

För arbetsmarknadsenheten är flytten redan ett faktum. Under onsdagen gick flyttlasset från Heden till gamla post- och telehuset på Långgatan. Hyresvärd där är privata fastighetsbolaget Gästrike Fastigheter i Gävle.

Både integrationsenheten och beroendemottagningen planerar samtidigt en flytt till arbetsförmedlingens tidigare lokaler i Frimishuset, som ägs av Tuppz-Topefa.

- Vi behöver lokaler som ligger centralt och som har nära till exempelvis arbetsförmedlingen, försäkringskassan och socialförvaltningen, säger Jonny Engström, tillförordnad verksamhetschef vid barn- och utbildningsförvaltningen som arbetsmarknads- och integrationsenheterna sorterar under.

För de 500 kvadratmeter som ska disponeras i gamla post- och telehuset blir hyran 400 000 kronor per år i det treårskontrakt som upprättats. I Frimishuset är hyran inte slutgiltigt fastställd. Men där handlar det om ungefär 700 kvadratmeter för cirka 500 000 kronor. Inflyttningen sker troligen i början av nästa år.

Mer läsning

Annons