Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen tar över Gumpels

/
  • Fritidsgården Gumpels finns i före detta verkstadslokaler på det gamla SJ-området i Bollnäs.

Nu finns ett samverkansavtal mellan kommunen, Svenska kyrkan och intresseföreningen Gumpeln om fritidsgården/skejthallen på gamla SJ-området i Bollnäs. Det innebär att kommunen tar över ansvaret för verksamheten.

Annons

Fritidsgården Gumpels har hittills drivits av intresseföreningen Gumpeln, med bidrag från kommunen och kyrkan. Diskussionerna om att kommunen skulle ta över ansvaret började i höstas, när kyrkan hade dragit in det årliga bidraget på 290 000 kronor.

Föreningens ordförande Rolf Forslin vände sig då till kommunen för att få hjälp med en långsiktig lösning. Och den lösningen är nu på väg. Ett samverkansavtal mellan kommunens kulturenhet (som ansvarar för de kommunala fritidsgårdarna), Svenska kyrkan Bollnäs-Rengsjö och intresseföreningen Gumpeln ska behandlas av kommunstyrelsen för slutgiltigt beslut i början av september.

Enligt avtalet tar kommunen över intresseföreningens ansvar för verksamheten och personalen. Dessutom bidrar kyrkan med en personalinsats på halvtid – medan intresseföreningen ska driva på och utveckla verksamheten genom att samverka med andra föreningar, företag och organisationer om bland annat sponsring.

- Kommunen tar över för att trygga verksamheten, säger tillförordnade kulturchefen Anders Rosengren. Diskussionerna med kyrkan och intresseföreningen om hur vi ska arbeta fortsätter i augusti, när fritidsgårdarna öppnar igen efter sommaren – men i dagsläget har vi inga planer på några radikala förändringar.

Mer läsning

Annons