Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunchefen slutar redan den 1 oktober

/

Nu utannonseras tjänsten som kommunchef i Bollnäs. Den nuvarande chefen Leopold Stoltz får inte förlängt förordnande och slutar med avtalspension vid årsskiftet – men blir arbetsbefriad redan den 1 oktober.
- Nu tittar jag framåt i stället för bakåt, säger han.

Annons

Leopold Stoltz har varit kommunchef i Bollnäs sedan i maj 2007. Chefsförordnandet löper ut den sista december i år – och i mitten av maj kom beskedet från kommunalrådet Marie Centerwall (S) att det inte skulle förlängas.

Då talades det om andra chefsuppdrag eller kvalificerade handläggaruppgifter efter årsskiftet, men i stället erbjöds han särskild avtalspension från den 1 januari. Och nu har förhandlingarna om villkoren avslutats och överenskommelserna har skrivits under.

Det innebär att Leopold Stoltz får 70 procent av sin grundlön från årsskiftet och fram till och med den sista februari 2014 – ett par veckor före sin 65-årsdag. Det innebär 42 700 kronor i månaden, som räknas upp med årliga förändringar av prisbasbeloppet.

Fram till årsskiftet behåller han sin nuvarande lön, som med chefstillägget och vd-lönen i Bollnäs stadshus AB uppgår till sammanlagt 79 000 kronor i månaden. Från och med den 1 oktober är han arbetsbefriad, men behåller deltidsuppdraget i Bollnäs stadshus året ut.

- Efter en förhandling ska bägge parter vara till hälften missnöjda, säger Leopold Stoltz om uppgörelsen. Men båda har accepterat det här och vi är överens om att göra en bra avveckling. Så nu tittar jag framåt i stället för bakåt.

Att han blir arbetsbefriad redan i oktober känns naturligt, tycker han:

- Jag har inte förtroende hos den nuvarande majoriteten – och då går det inte att fortsätta. Har man inte förtroende efter årsskiftet, så är det kört redan i dag.

Leopold Stoltz är bosatt i Ljusdal och var socialchef där i fem år innan han anställdes som kommunchef i Bollnäs. Sammanlagt har han 25 års chefserfarenhet från kommuner i Norrland.

Mer läsning

Annons