Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kommer att bli ett enormt tryck"

/
  • Så här ser den planerade betongparken ut. Skiss av Gumpels och Bollnäs brädsällskap.

Leif Fernqvist på Gumpels fritidsgård sitter med i arbetsgruppen som tagit fram förslaget till en 600 kvadratmeter stor betongpark på Solrosen.
– Jag gillar skarpt att man ser till att ungdomar får fler saker att göra. Det kommer att bli ett enormt tryck på den här anläggningen, det är jag övertygad om.

Annons

Bollnäs brädsällskap och fritidsgården Gumpels har länge jobbat för en skateboardpark utomhus. Nu ser den ut att bli verklighet i och med de planerade byggprojekten på Solrosen.

Läs också: Miljoner satsas vid Solrosens IP

– Ja, det stämmer att vi har försökt få till en skatepark ute, men inte just på Solrosen. Kommunen såg väl chansen att få med oss i det här projektet nu, eftersom vi har bråkat i flera år, säger Leif Fernqvist.

Läs också: "Helt rätt att skapa förutsättningar"

Han är positivt inställd till helhetstanken att utveckla möjligheterna till spontanidrott på Solrosen.

– Det är bra att man ser till att få bredden, alla vill inte spela fotboll. Jag gillar att man försöker engagera så många intressen som möjligt.

TV: Adam Tensta dömde skateboardtävling på Gumpels

För skateboardens vidare utveckling i Bollnäs så tror Leif Fernqvist att den nya betongparken kan innebära ett visst lyft.

– Det finns väldigt många ungdomar som bor kring Solrosen, och uppskattningsvis har väl 90 procent av dem aldrig kommit i kontakt med skateboard eller inlines. Det här kan säkert få några att engagera sig. Kanske kan det till och med locka några unga föräldrar att börja åka.

Läs även: Bollnäs GIF vill bort från Solrosen

Mer läsning

Annons