Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassisk Bollnäsbutik växer

/
  • Pelle och Ullis Ohlin kommer de närmaste veckorna att måla och inreda den nya butiksdelen.
  • Barnvagnar och andra babyprylar kommer att ta upp större delen av den nya ytan i butiken.

En klassisk butik i Bollnäs blir snart nästan dubbelt så stor. Det handlar om leksaksaffären Torgboden, som nu bygger ut.

Annons

Torgboden i Bollnäs har funnits sedan början av 1940-talet. I de nuvarande lokalerna på Västra Stationsgatan har butiken huserat sedan 1972. Smärre förändringar av butikslokalerna har skett under åren, men ingen tillnärmelsevis så stor som den som nu är på gång.

Läs också: Barnens "leksaksfarbror" Helge Eklöf hade sitt drömjobb

Butiken kommer att "växa inåt", från entrén sett. Det är lokaler som tidigare har inrymt tidningen Ljusnans tryckpress som nu tas i anspråk av Torgboden. Därmed utökas butiks- och lageryta med sammanlagt kring nittio kvadratmeter. Största delen blir butiksyta, där en avdelning för de allra yngsta kommer att ställas i ordning.

– Den nya delen blir en ren babyavdelning, med barnvagnar, skötbord, gåstolar och liknande, berättar Ullis Ohlin, som sedan hösten 2013 driver Torgboden tillsammans med maken Pelle Ohlin.

Läs också: Nya ansikten i affären

– Vi säljer alla de här sakerna redan idag, men vi har inte plats nog att visa upp allt i butiken. Men snart har vi det, och då blir det även automatiskt mer plats för annat i den gamla butiksdelen, fortsätter Ullis Ohlin.

Att bygga ut butiken har varit i makarna Ohlins tankar ända sedan de tog över Torgboden för snart två år sedan berättar hon.

– Vi hade planerat att göra det tidigare egentligen, men det har dragit ut lite på tiden.

Själva ombyggnaden är i stort sett klar – nu återstår "bara" målning och inredning, vilket Ullis och Pelle Ohlin fixar själva. När de bitarna är klara slås väggen mellan den gamla och nya delen bort – och i ett nafs blir butiken nästan dubbelt så stor.

– Det känns bra att få lite mer yta, det behövs. Men atmosfären och känslan som alltid har funnits i den här butiken blir ändå kvar, eftersom inget förändras i gamla delen. Det kommer fortfarande att vara lite trångt och mysigt, och så vill vi ha det. Lite gammeldags. Det är det så det ska vara i en riktig leksaksbutik, säger Ullis Ohlin och ler.

Premiär för "nya" Torgboden blir det troligtvis under oktober månad.

Mer läsning

Annons