Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klartecken för privat särskola

Hälsogymnasiet får starta till hösten.

Annons

Friskolan Hälsogymnasiet – som tar över de lokaler som kommunala Höghammarskolan nu hyr vid Ljungheden – har fått tillstånd från Skolinspektionen.

- Jag hoppas vi inte behöver konkurrera om samma elever, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Jan Lahenkorva (S).

För snart ett år sedan sökte SUH Innovation AB tillstånd hos Skolinspektionen för att starta en fristående gymnasiesärskola i Bollnäs. Och nu har beslutet om godkännande kommit.

- Kul, säger bolagets vd Kennet Fröjd. Vi har blivit granskade i detalj och det känns bra.

Vad betyder det för er att beslutet kommer så sent?

- Vi har förberett oss som om vi skulle få tillstånd – men hittills har vi inte kunnat jobba med rekrytering av elever.

Tillståndet gäller utbildning på det gymnasiesärskolans nationella program för hälsa, vård och omsorg samt det individuella programmet.

- Vi vill skapa ett program med inriktning hälsa och kommunikation, som förbereder för högskole- eller yrkeshögskoleutbildning. Det finns inte i dag och därför blir det inget konkurrensförhållande med Höghammarskolan, säger Kennet Fröjd – som hoppas att skolorna ska komplettera varandra.

Minst 15 elever behövs för att kunna starta, bedömer han – men i planeringen hoppas friskolebolaget på sammanlagt 30 platser på de båda programmen från starten.

Mer läsning

Annons