Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med rektor vid nya friskolan

/
  • Ann-Christine Olsson blir ny rektor vid Sörängs friskola, men hon fortsätter också som lärare.

Efter 16 år som lärare vid Sörängs skola blir Ann-Christine Olsson rektor för den nya friskolan där.

- Det känns som en jättebra lösning. Nu får hon forma sitt arbetslag, säger Pontus Rogala, styrelseordförande i Sörängs Skola AB.

Annons

Det var vid ett informationsmöte på måndagskvällen som det hela blev officiellt.

Men det var inte bara utnämningen av Ann-Christine Olsson det handlade om.

Deltagarna vid mötet fick också bekanta sig med styrelsen vid skolan. Förutom Pontus Rogala består den av Johan Sigfridsson, Veronica Birgersson, Kerstin Lindberg, Ylva Nordholm, Sandra Williamsson Zetterqvist, Anette Jonsäll, Arne Häggeborg och den adjungerade ledamoten Jan Bäcklin.

De tre senare är kända från andra ledande befattningar inom skol- och företagarvärlden i Bollnäs. Anette Jonsäll är företagare och forskare, Arne Häggeborg leder datautbildningsföretaget Mawik (plus flera andra bolag) och Jan Bäcklin är rektor för högskoleenheten i Bollnäs.

- Vår och den nya rektorns ambition är att skolan ska ha en profil som i stort sammanfaller med den som redan finns. Vi tycker att den redan nu fungerar så bra att det inte krävs några stora förändringar, säger Pontus Rogala.

Det var för drygt två månader sedan som Skolinspektionen gav tillstånd för den nya friskolan med förskoleklass, grundskola med årskurserna 1–6 och fritidshem.

Tillträdet sker när den kommunala skolan flyttar ut i vår. Och det nya läsåret börjar med uppropet den 19 augusti.

Strax över 50 elever är i dagsläget anmälda till höstterminen, men styrelsen räknar med fler anmälningar under våren (idag har skolan 63 elever). Fem heltidstjänster som lärare och fritidspedagoger ska täcka personalbehovet.

Det enda som skulle kunna sätta käppar i hjulen är lokalfrågan. Kommunen tänker sälja skolbyggnaderna till högstbjudande.

- Vi tänker vara med och bjuda själva genom bolaget. Men får vi inte köpa hoppas vi få hyra lokalerna av den som får överta dem, säger Pontus Rogala.

Mer läsning

Annons