Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart med rektor till Växsjö skola

/

Det blev Anders Stenquist som fick jobbet som rektor på Växsjö skola. Han tillträder tjänsten i början av juli, när hans nuvarande rektorsuppdrag på Höghammarskolan upphör.

Annons

60-årige Anders Stenquist från Söderala är i grunden mellanstadielärare, men har under årens lopp haft ett flertal tjänster som skoledare eller rektor.

- Somliga kallar min bakgrund för brokig, men jag tycker i stället att den är spännande, säger Anders Stenquist som under en period även varit verksamhetschef inom handikappomsorgen i Bollnäs kommun.

Ända sedan den kommunala skolan i Växsjö norr om Bollnäs lades ner i somras, har en grupp föräldrar haft planer på att starta en friskola där. Och nu har också Växsjö Byskola AB fått tillstånd för att starta friskola efter sommarlovet. Renoveringen av lokalerna är i full gång och när höstterminen drar i gång ska skolan vara i fullgott skick igen.

- Jag är djupt imponerad av det arbete som Växsjöföräldrarna har lagt ner, säger Anders Stenquist.

Några tveksamheter inför att börja jobba i en helt nystartad friskola har han heller inte.

- Inte alls, för mig är det här en otroligt spännande möjlighet att få vara med och starta upp en verksamhet från början.

Hans nuvarande rektorsuppdrag på Höghammars gymnasiesärskola upphör i samband med de neddragningar som ska genomföras där, men han kommer fortfarande att vara anställd av kommunen till årsskiftet. Han kommer då att arbeta 60 procent med en utredning om Höghammars framtid. Rektorstjänsten i Växsjö är på 40 procent.

Mer läsning

Annons