Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för skateboard på Hälsingegymnasiet

Det blir ett skategymnasium i Bollnäs i höst.
Friskolan Hälsingegymnasiet har fått in tillräckligt många ansökningar för att dra igång den nya profilen inom teknikprogrammet.

Annons

Planerna på Norrlands första skategymnasium lanserades dagarna innan perioden för elevernas ändringsval till gymnasieskolorna gick ut i maj. Några dagar tidigare hade Leif Fernqvist på skatehallen/fritidsgården Gumpels i Bollnäs presenterat idén för läraren och delägaren Dennis Malmberg på Hälsingegymnasiet.

- Vi har sju–åtta som har sökt, så nu är det klart att vi kan starta en samläsningsvariant, konstaterar Dennis Malmberg.

För att starta skateprofilen – inom teknikprogrammets inriktning design och produktutveckling, som redan finns på skolan – behövdes minst fem elever från starten. För en helt egen klass hade det behövts 20.

- Tanken är att de här eleverna ska ha en del av sina kurser i design och produktutveckling på skatehallen och designa produkter med inriktning mot skateboard - samtidigt som de övriga håller till på skolan och designar andra saker, säger Dennis Malmberg.

Hälsingegymnasiet får två klasser på teknikprogrammet till hösten och har fortfarande möjlighet att ta emot fler elever – både med och utan skateprofil. Från och med i höst, när den nya gymnasieskolan införs i hela landet, startar skolan också ekonomiprogrammet och naturvetenskapsprogrammet.

Mer läsning

Annons