Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klara gör regidebut på Dramaten

/

Under två års tid har Klara Steiner arbetat till och från som regiassistent på Dramaten i Stockholm. Men den 30 mars är det hennes tur att regissera – då gör hon debut med Pär Lagerkvists "Den svåra stunden" – på den anrika teatern.

Annons

- Det här känns otroligt stort och jag är lite nervös. Jag känner att ska man göra något på Dramaten så vill jag att det ska vara bra, säger Klara Steiner.

Klara Steiner är född och uppvuxen i Bollnäs. När det blev dags för gymnasiet flyttade hon till Gävle. Numera bor 28-åringen i Stockholm och läser till gymnasielärare inom svenska och teater. I vår tar hon sin lärarexamen vid Stockholms universitet.

I samband med studierna har hon till och från arbetat som regiassistent på Dramaten och för ett år sedan blev hon erbjuden att vara med i Regiklubben för Dramatens regiassistenter.

- Vi har träffats en gång i veckan och där fick vi tillfälle att diskutera våra erfarenheter om regi och teater tillsammans med regissören Staffan Roos. Sedan föreslog någon att vi skulle ta fram en kortare text och diskutera hur vi skulle göra om vi regisserade den. Då kom vi på idén att göra det på riktigt, ja på den vägen är det, säger Klara Steiner.

Den 30 mars kommer totalt fem stycken entaktare att spelas upp på Lejonkulan. Föreställningen heter Dramaten och Regiassistenterna och Klaras bidrag är "Den svåra stunden" av Pär Lagerkvist. Skådespelare är Tomas Åhnstrand och Tommy Andersson.

Läs mer i torsdagens Ljusnan.

Mer läsning

Annons