Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klänningarna vackrast på Mobacke

/
  • Helena Persson limmar fast blomblad på en klänning till sin kreation.
  • Trädgårdsmästare Jonsson har hämtat ett stuprör, där basmästare Emil Skog häller ner vatten så att plantan äntligen växer upp.
  • 5-åriga Amanda Warner fyller i sina tipsrundesvar i väntan på att teaterföreställningen ska börja. Dockorna med blomsterklänningar tyckte hon var vackrast.
  • Helena Persson limmar fast blomblad på en klänning till sin kreation.
  • Trädgårdsmästare Olsson visar Monika Bastin och hennes döttrar Inez, 5 år och Wenke, 8 år, hur det lilla fröet har växt upp till en liten planta. Teaterföreställningen

Det soliga vädret hade inte kunnat vara bättre, om än blåsten knockade omkull en och annan planta, när Trädgårdens dag på Mobacke gick av stapeln ännu en gång under söndagen.

– Skönt att bara vara här, säger Erik Bastin.

Annons

Gratis teater var första stoppet efter glassen för honom, frun Monika och döttrarna Wenke, 8 år och Inez, 5 år. Föreställningen "...tirile, tirile, tu..." visade publiken hur ett frö blir till en växt, på ett lekfullt sätt.

– Att plantera ett frö är knepigt som katten, inledde trädgårdsmästare Olsson.

Trädgårdsmästare Jonsson som vred sig i spasmer efter att ha fått i sig det basspelande fröet lockade fram skratt bland de minsta i publiken.

"En tuff brud i blomförpackning" ställde floristen Helena Persson ut, tillsammans med två kollegor med varsina verk på skyltdockor.

Mer läsning

Annons