Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klädinsamlingen är räddad

/

Erikshjälpens nödrop efter varma kläder till Lettland har gett resultat.

Givmildheten har varit stor bland privatpersoner och företag. På torsdag avgår ännu en fullastad långtradare med kläder och skor.

– Det är fantastiskt, säger Owe Olsson på Erikshjälpen.

Annons

Under torsdagen vädjade Lars-Erik Pherzon, föreståndare för Erikshjälpen i Bollnäs, om att fler skulle skänka sina gamla vinterkläder. Det var akut brist på varma kläder till behövande i Lettland.

Hans vädjan fick effekt direkt. Under torsdagen och fredagen lämnade mängder med privatpersoner in jackor, skor, täckbyxor, mössor, vantar och handskar. Kläderna har kommit från olika delar av Hälsingland samt Gävleborg och transporten till Lettland är därmed räddad.

– Det har verkligen fått genomslagskraft. Telefonen har gått varm hela tiden och det är härligt att se, säger Owe Olsson.

En syjunta från Järvsö har skänkt ett tiotal förpackningar med stickade kläder och från företaget Lindberg i Edsbyn har 40 kartonger skänkts med alldeles nya mössor, vantar och handskar till både barn och vuxna.

På torsdag går transporten med vinterkläder till Lettland. Tillsammans med Erikshjälpen i Edsbyn och Söderhamn skickar verksamheten i Bollnäs då i väg tio ton varma kläder till behövande.

Mer läsning

Annons