Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klädbutik i centrala Bollnäs upphör

/

Boutique Oddnys på Långgatan har stängt. Ägaren Oddny Hågensen har jobbat sex, till sju dagar i veckan.

Annons

Det var i april 2009 som Oddny Hågensen öppnade Boutique Oddnys på Långgatan. En butik fylld med kläder och accessoarer för kvinnor. Men nu har Oddnys valt att stänga:

- Det är många orsaker till att jag stänger, men främst är det att jag sitter fast. Jag har jobbat själv hela tiden, sex till sju dagar i veckan. Nu vill jag ha mer fritid även om jag gärna vill ha ett annat jobb, säger Oddny Hågensen.

Hon hyr lokalen men kontraktet är uppsagt. Butiksinredningen är till salu.

Bollnäsdragets Jerker Persson berättar att det är många butiker inom centrumhandeln som har det tufft men att det är småbutikerna som känner av det mest. Men samtidigt känner att butiksägarna har en utvecklingspotential och en tro på framtiden i Bollnäs:

- De är beundransvärda som kämpar på. Men många butiksägare får jobba mer själv och det kan kännas jobbigt. Men många knyter näven och kämpar på. Snart kommer julhandeln igång, säger han.

Enligt Jerker Persson går många stora kedjor i Bollnäs bra och de lockar till sig många kunder, som i sin tur hittar in till de mindre butikerna. Han trycker på att alla måste fortsätta att samverka och marknadsföra sig utåt.

- Vi har bra cirkulation med folk i stan. Det finns små butiker som hittat sin form och som fungerar. Andra butiker har haft generationsväxling bland handlarna och många investerar. Det händer saker hela tiden på stan, det är egentligen inget konstigt att butiker stänger. Det kommer säkert något nytt i den tomma lokalen på Långgatan. Läget är väldigt bra, säger Jerker Persson.

Mer läsning

Annons