Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kirurg ger besk kritik till överordnad

- Det är ingen smygnedläggning det är talan om. Den sker mitt framför ögonen på oss.

Wolfgang Finkbeiner, kirurg på Operationscentrum i Bollnäs, menar att kirurger och urologer för drygt ett år sedan fick beskedet att det inte fanns någon framtid för dagkirurgin. Och det av den egna verksamhetschefen.

Annons

Det var i tisdags som personalen på Operationscentrum i Bollnäs gav ord för sin oro inför framtiden.

En läkare hade redan lämnat sin tjänst och en annan var på väg. Ensam kvar blev kirurgen Wolfgang Finkbeiner.

Men enligt Ulf Öhrvall, verksamhetschef för kirurgin i Gävleborg fanns det inget att oroa sig för. Samma sak sa landstingsrådet Tommy Berger (S).

- Egentligen förstår jag inte vad det här handlar om. Två kirurger kommer att lämna Bollnäs och det löser man genom att bemanna upp från Hudiksvall, konstaterade Berger.

Och det är detta som gör Wolfgang Finkbeiner så upprörd. Han menar att båda parter talar osanning. Redan för två år sedan fick en kollega till honom veta att det inte fanns någon framtid för kirurgin i Bollnäs.

- Det beskedet fick han av vår chef Ulf Öhrvall. Så jag tror inte ett dugg på det han säger i dag om att verksamheten ska finnas kvar.

Bara det att Ulf Öhrnvall vägrade att ge en av kirurgerna fortsatt tjänstledigt på halvtid, vilket tvingade denne att säga upp sig, menar Wolfgang Finkbeiner är ett bevis på raka motsatsen.

- Det har inte investerats ett öre på endoskopin på drygt ett år. Det som sker är inte en smygnedläggning. Ulf Öhrvall har redan börjat stympa verksamheten, säger han.

 

Mer läsning

Annons