Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kina nästa för politiker

/
  • Kommunalrådet Olle Nilsson Sträng (S) deltar i Kinaresan i månadsskiftet augusti/september.

Tre politiker och två tjänstemän från Bollnäs kommun deltar i Mellansvenska handelskammarens nya resa till Kina om ett par veckor.

– Den här gången vill vi att oppositionen ska vara med också, säger kommunalrådet Olle Nilsson Sträng (S).

Annons

I oktober förra året deltog Olle Nilsson Sträng och kommunens näringslivschef Peter Eriksson i en resa till Shandong-provinsen i Kina, som handelskammaren arrangerade. Den resulterade bland annat i ett samarbetsavtal mellan Bollnäs kommun och Heze City med nio miljoner invånare.

Nu är det dags för en ny resa i Mellansvenska handelskammarens regi, där kommunalrådet och näringslivschefen deltar – och där landshövding Barbro Holmberg ingår i gruppen på 16 personer från länet.

- Vi vill ha igång regelrätta samarbetsförhandlingar och komma igång med business, säger Tommy Eriksson som arrangerar resan.

Från Bollnäs kommun deltar denna gång tre politiker – förutom Olle Nilsson Stäng också kulturpolitikern Anita Blomqvist (S) och Ingvar Persson (M).

- Vi vill att oppositionen ska vara med. Och vi vill få till ett kulturutbyte också, så förutom Anita Blomqvist följer kulturskolechefen Anders Rosengren med på resan.

Kultur, energi och miljö/industri är tema för resan och ett av kommunens bolag, Bollnäs energi, finns representerat genom vd Mikael Strandberg.

Flera företagare finns också med på resan – och koncernchefen för Bruks, Anders Gustafson, som befinner sig i Kina och ansluter till gruppen på plats.

 

Mer läsning

Annons