Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kilaforssångare i Melodifestivalen

/
  • Nils Molin, sångare i Dynazty är laddad för kvällens deltävling i Melodifestivalen.

Nu är det inte bara helg, det är även Melodifestivalens fjärde deltävling. Kilaforssonen och sångaren i Dynazty, Nils Molin, är riktigt laddad. För ikväll ska bandet framföra en tre minuter lång rockkonsert för tittarna.

Annons

Då var det dags för Melodifestival i Malmö. Kvällen närmar sig och det är snart dags för Heavy metal-bandet Dynazty att värma upp. Bandmedlemmarna Nils Molin, Joey Fox, George Egg, John Berg och Rob Love är riktigt sugna på att tävla i år. Det är nämligen inte första gången som bandet spelar i Melodifestivalen. De har stegat från att vara mellanakt i förra årets Melodifestival, till att vara ett av årets bidrag.

- Vi fick så mycket positiv respons och ryggdunkningar från både personal och artister förra året, så vi blev otroligt sugna på att tävla istället, säger Nils Molin.

Dynazty blev faktiskt tillfrågade att delta redan i förra omgången, men ingen av låtarna bandet erbjöds, föll dem i smaken. De knöt istället en värdefull kontakt i Thomas G:son.

Han tillsammans med Thomas "Plec" Johansson skrev låten, Land of broken dreams, som Dynazty ska tävla med ikväll.

- Den färdiga låten blev magnifik, säger Nils Molin.

Det är en positiv låt. Den handlar om att försöka fokusera på de ljusa punkterna, även i tider då allt verkar nattsvart.

Låten är melodiskt driven, i högt tempo med en storslagen refräng. Bandet siktar på att leverera en häftig rockshow med mycket pompa och ståt till kvällen.

- Först och främst ska jag ta i från tårna med mina hälsingelungor ikväll, sen vill jag skicka en rejäl hälsning till min favoritplats på detta jordklot, Hälsingland, säger Nils Molin.

Det var faktiskt i Kilafors och i lilla Lilltjära han startade sin musikaliska karriär och därifrån har han också hämtat massor av inspiration.

Mer läsning

Annons