Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kilafors nästa för Timbuktu

/
  • Timbuktus jubileumskonsert på Hovet i Stockholm kan ses live i Kilafors. Här spelar han på Borlänges Peace and Love-festival i somras.

Timbuktu kommer till Kilafors på lördag. Det är nästan sant. Alldeles sant är att hip-hopparens jubileumskonsert från Hovet i Stockholm direktsänds till bland andra Biografteatern i Kilafors.

Annons

Kilaforsbion digitaliserades förra året och fortsätter utnyttja den nya (digitala) tidens möjligheter att direktsända olika evenemang. Live Cinema är en ny aktör på marknaden, som satsar på att producera och visa livekonserter för biografer i både Sverige och Norge.

- Häftigt, säger biografföreningens ordförande Anita Svantesson.

Och biografteatern har mer på gång:

- I påskhelgen visar vi Stravinskijs Våroffer. Och innan dess hoppas jag vi kan visa Netherland´s Dance Theatre på bion. Jag ser egentligen inga gränser för hur stor och bra den här genren kan bli.

Till våren kommer också en inspelad version av Jesus Christ Superstar från Royal Albert Hall i London.

Kilaforsbion har 194 sittplatser, Anita Svantesson tycker det är okej om Timbuktu & Damn! drar halvfullt. Biljetterna kostar 195 kronor, konserten är två timmar lång och duken som allt utspelas på är 18 kvadratmeter.

- Vi använder de digitala biograferna som ett fönster för att i realtid visa konserter för en ny publik som av geografiska eller tidsmässiga skäl inte kan komma till exempelvis Stockholm, säger Johan Törnqvist, projektledare på Live Cinema AB.

Jason Michael Bosak Diakité - eller Timbuktu - fanns med i förra upplagan av Så mycket bättre och nådde då fram till de riktigt breda folklagren.

Mer läsning

Annons