Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kilafors herrgård öppnar igen

/
  • Jörg Lehmann och Bitti Alvin-Lehmann, tillsammans med hundarna Mac och Allan, hälsar gästerna välkomna till Kilafors herrgård.

De nya arrendatorerna har anlänt. Just nu håller de som bäst på att sätta sig in i allt vad det innebär, men redan den andra november öppnar de åter portarna till Kilafors herrgård.

Annons

Jörg Lehmann och Bitti Alvin-Lehmann vet vad de har gett sig in i. Som anställda har båda tidigare varit med och startat upp hotell från grunden och är inga nybörjare. De kommer att börja i mindre skala med dagliga luncher, men tids nog har de större planer. Det blir hotellverksamhet sju dagar i veckan och á la carte restaurang på helgerna. Man satsar även på konferensverksamhet och under veckorna kommer det att gå att göra förbokningar på restaurangen.

- Från början tar vi det lugnt, säger Jörg Lehmann. När det gäller ytterligare arrangemang vill vi känna oss för innan vi gör något. Men det blir, att bara satsa på hotell- och konferensverksamhet skulle bli tråkigt.

Fast de har redan bestämt sig för att servera julbord under veckosluten från och med den 27 november.

- Vi satsar på en klassisk stil, säger Bitti Alvin-Lehmann. Vi vill ta tillbaka herrgårdskänslan och göra det här tillgängligt för alla.

De har många idéer på gång och ett koncept de tänker satsa på är lokalproducerad mat – och samarbete med andra entreprenörer i trakten. Jörg har redan varit i kontakt med flera lokala producenter och han är mycket nöjd med det mottagandet.

- Det känns verkligen att vi är välkomna här, säger han.

Mer läsning

Annons