Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kerstin Ljungströms band spelas i hela världen

/

Vo Pam, där Bollnästjejen Kerstin Ljungström är med, spelas i H&M:s butiker världen över.
– Vi trodde inte riktigt på det först, men fans från både Kina och Tyskland har hört av sig, berättar bandets grundare, Pernilla Söderblom.

Annons

Hur hamnade ni på H&M:s spellista och vad innebär det?

– Vi är så nya, så vi har inte ett fullt pr-team runt om oss, utan jobbar rätt hårt själva med att driva det här. Vi skickar ut allt vi gör till alla. Vi försöker ta makten i våra egna händer. H&M fick vårt mail, och hörde av sig och sa "det här vill vi spela". 1 juli började den spelas i butiker över hela världen. Låten, "Background noise", handlar om jämställdhet.

Bandet Vo Pam bildades för ungefär två år sedan, utifrån en idé Pernilla Söderblom hade om att spela politisk pop, helst med bara tjejer i bandet. Hon och Amanda Mair har varit medlemmar från början, medan Fanny Heikman och Kerstin Ljungström tillkom senare.

– Ingen av oss känner varandra från början, och vi är i lite olika åldrar, men vi diggar den här musiken och har det gemensamt. Vi har spelat på lite festivaler och varit med på P3 Osignat, säger Pernilla Söderblom.

Läs också: Andreas Klar blev årets musiker

Pernilla och Amanda efterlyste bandmedlemmar på Facebook.

– Vi hade inte släppt något då, vi ville ha någon som var med och formade bandet. Folk rekommenderade Fanny och Kerstin. Vi började provspela ihop. Kerstin är otroligt begåvad, så henne ville vi verkligen ha med. Och det är kul att hon också ville. Nu bor vi i Stockholm, men vi har bott på lite olika platser. Men vi är rätt strukturerade, vi har ett möte varje vecka och kan man inte vara med fysiskt så är man med på Skype.

Musiken som Vo PAM spelar beskriver bandet som luftig och poppig.

– Den är ganska nytänkande – det är pop med punkiga texter, om politik och feminism. Texter som kanske är vanligare inom hiphopen. Målet är att skapa popmusik som säger något mer än kärleksbudskapet. Det har varit vår grej, att bli politiska poptjejer. Vi vill inspirera unga tjejer, och visa att det finns tjejer som spelar, säger Pernilla Söderblom.

Läs också: Japansk-svenskt kulturmöte i Järvsö

Bandet har en del spelningar inbokade i Stockholm men största fokus ligger på att få klart sin första fullängdare, som tros vara färdig om ungefär ett år.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons