Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kattungar i långa banor

/
  • Tretton kattungar ställer nyfiket upp sig för fotografering hemma hos Annki Olsson i Kilafors.

Har du funderat på att skaffa en kattunge? Varför inte ta tretton med en gång! Så blev det för Annki Olsson, en kattägare som mer eller mindre oväntat fick ett drygt dussin små söta missar springandes i huset i Kilafors.

Annons

De är överallt - klättrar på soffan, busar med brorsan, gömmer sig under byrån eller tar sig lite mat hos mamma. Och de är sötare än socker. De tretton kattungarna hemma hos Annki Olsson i Kilafors får vilket hjärta som helst att smälta, och rösten att anta en något barnsligare ton än vanligt.

Det hela började med att de två katthonorna Milla och Meja blev dräktiga ungefär samtidigt i våras.För ungefär åtta veckor sedan fick Milla sex kattungar och kort därefter födde även Meja sina, något som hon dolde väl.

- Hon födde dem utomhus och vi tror att de var ungefär sex veckor när vi hittade dem. Då var de fyra stycken, men vi vet ju inte om de var fler från början, säger Annki Olsson.

Men det stannar inte vid tio små söta pälsbollar. Under tiden som Meja gömde sina ungar och Annki Olsson letade efter dem, så fick hon ett samtal från en bekant som hittat tre gråa kattungar vid ett hus i närheten.

- När hon beskrev dem så lät det precis som mina, så jag åkte och hämtade dem.

De tre hittekattungarna ser dock något yngre ut än sina tio styvsyskon och är inte barn till någon av kattmammorna, men de blev adopterade med en gång av Milla. Var katterna egentligen hör hemma har Annki Olsson ingen aning om.

Mer läsning

Annons