Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaos utbröt när krog stängdes

Det blev en stökig avslutning vid Tuppens danskrog i Bollnäs på juldagen. Många vittnar om kaos vid utgången och garderoben när besökarna skulle hem under natten mot annandagen.

- Det var full panik, folk grät och svimmade, berättar flera av besökarna.

Annons

Enligt polisen blev också en person klämd i trängseln och fick föras till sjukhus.

En del berusade fick omhändertas.

- Det var riktigt oroligt en stund, säger polisen.

Mejl till Ljusnan och kommentarer på Facebook vittnar också om problemen. En flicka skriver:

- Vi var instängda. Det tog mer än en och en halv timme att få ut jackorna. Under den tilläts inte heller några toalettbesök. Stället stängde klockan två och klockan fyra var jag hemma. Fy fan!

Men versionerna är delvis motstridiga. En del lägger ansvaret på krogen, en del hävdar att det var besökare som misskötte sig och skapade kaoset.

- Bemanningen av garderoben var klart underdimensionerad. Galgarna räckte inte till när vi kom och därför blev oordningen total också när kvällen var slut. En del kastade sig över disken och slet åt sig saker, säger en av gästerna.

I villervallan kom kläder och mobiltelefoner bort.

- Alla vakter bara skrek "backa"! Men alla vet ju hur enkelt det är att backa en trött och full grupp människor. Tog man något steg tillbaka så klev ju andra bara framför en. Jag hade velat se kravallstaket, mer vakter, mer folk i garderoben, säger en kvinna.

Kritik riktas mot att personer stängdes in på krogen och att dörrar låstes. Sedan släpptes besökare ut tio åt gången genom en annan utgång än genom huvudentrén. En del gäster fick vänta nästan två timmar på att komma ut.

Danskrogen var utsåld under juldagskvällen, när även Perssons Pack framträdde.

Christer Johansson, som driver Tuppens danskrog, har inte kunnat nås för en kommentar.

Har du bilder? Skicka MMS - så gör du.

 

 

Mer läsning

Annons