Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kändistätt på Mårten Anderssons vernissage

/
  • Jan Malmsjö, Karin Falck och Marie Göranzon var alla på plats när Mårten Andersson, för dagen iklädd en Bollnäs GIF-tröja, hade vernissage i Stockholm.
  • Mårten Andersson trivdes i sin Bollnäs GIF-tröja när han signerade boken om sin egen grafiska produktion, skriven av Bengt Boman.
  • Dans på Ybo gård, en av Mårten Anderssons målningar som inte visats offentligt tidigare.
  • Bland hälsingarna som minglade på vernissagen på Strandvägen fanns de socialdemokratiska kommunalråden Sven-Erik Lindestam, Söderhamn, och Marie Centerwall, Bollnäs.
  • Bengt Boman, journalist och författare till boken om Mårten A, Grafik.

När konstnären Mårten Andersson från Freluga bjöd in till vernissage på Strandgalleriet i Stockholm måndag kväll kom såväl skådespelarna Jan Malmsjö och Marie Göranzon som en mängd Bollnäsbor och stockholmare.
Mårten Andersson har under sitt långa konstnärsliv skapat en mängd, ofta stora, målningar. De allra flesta säljs direkt till privata samlare och därför är det inte så ofta hans målningar visas i utställningar.

Läs mer: Mårten Anderssson om sitt livsverk.

Annons

Målningarna som nu visas på galleriet på Strandvägen 5 är inlånade av privata konstsamlare. Närmare 20 tavlor finns med under utställningen som pågår fram till den 17 oktober. Den kända målningen Jaktslottet är en av dem. Flera av verken, bland annat Dans på Ybo gård, visas offentligt för första gången.

Utställningen består också av grafik av Mårten Andersson, berättar Bengt Boman, författare till boken om Mårten Anderssons samlade grafiska produktion . Både han och Mårten hade fullt jobb med att signera exemplar under vernissagekvällen.

Konstnären Jerker Andersson , son till Mårten, finns också med på Strandgalleriet, denna gång bland annat med modeller av den sju meter höga älg som han för tillfället arbetar med.

Läs mer: En älskad konstnär

TV & TEXT: Kulturpris till Mårten Andersson

Mer läsning

Annons