Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan bli kvar på Långnäs

/

Flera spekulanter skulle få konkurrera om driften av folkparken och campingen vid Långnäs från 2011. Det är vad Bollnäs kommun tidigare sagt.

Men nu är det högst osäkert. Det kan också bli så att Anders Callmyr och Gert Askefjord via sina respektive bolag sitter kvar i "orubbat bo".

Annons

På måndag ska tekniska nämnden avgöra om det blir någon upphandling i konkurrens.

- Det som stökar till det är det indirekta besittningsskyddet. Både när det gäller folkparken och campingen är det hyresavtal och inte arrendeavtal som gäller, säger tekniska nämndens ordförande Kenneth Nilshem (C).

Det indirekta besittningsskyddet gäller även om hyresavtalen sägs upp på ett riktigt sätt. Om hyresförhållandet funnits längre än nio månader så kan hyresgästen få ersättning för ekonomisk förlust som orsakas av att det upphör.

Det troliga är att avtalen ändå sägs upp för omförhandling och villkorsändring. Det är beredningsförslaget inför tekniska nämndens möte.

Men då har Anders Callmyr (för folkparken) och Gert Askefjord (för campingen) möjlighet att stanna kvar om parterna blir överens med kommunen om hyresvillkoren.

Övriga aktörer får ingen chans att lämna anbud.

- Men helst skulle vi vilja ha en konkurrensutsättning. Kommunen har tidigare klargjort att upphandlingar bör göras, säger Kenneth Nilshem.

- Men ska vi lösa ut besittningsskydden kan det ju innebära betydande kostnader. Dessa kostnader får då vägas mot annan verksamhet.

 

Mer läsning

Annons