Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kamera i garage avslöjade flera brott

/
  • Både i och utanför garaget där paret gjorde inbrott fanns övervakningskameror. Här ses mannen stjäla säcken med hundfoder.

En boende i Dönje hade placerat övervakningskameror i och utanför sitt garage. När han utsattes för stöld kände polisen genast igen tjuven som fångats på film. Nu åtalas både tjuven och hans fru för flera brott.

Annons

Vid lunchtid en onsdag i september utsattes en boende i Dönje, strax norr om Bollnäs, för stöld i sitt garage. Två personer bröt upp dörren och stal en säck hundfoder och en grästrimmer. De anade nog inte att det fanns övervakningskameror uppsatta både i och utanför garaget.

När ägaren gjorde polisanmälan och visade filmen var det flera poliser som kände igen tjuvarna. Det var ett par från Bollnäs. Framför allt mannen har flera gånger tidigare dömts för stölder, narkotika- och trafikbrott.

Läs också: Biljakt efter smitning från trafikkontroll

Poliskontroll avslöjade inbrottstjuv

Det beslutades om husrannsakan i parets bostad och då hittades både amfetamin och gods från en stöld i Tierps kommun. Det handlade bland annat om en gps som stals från en kvinna som lämnat sin bil olåst och med varningsblinkers på när hon fångade in hästar som kommit lös.

Vid husrannsakan hittade polisen även en golfklocka som tros vara stulen, men som polisen inte har hittat den rätta ägaren till. Kvinnan har i polisför sagt att klockan är hennes och att hon brukar använda den för att mäta puls och distans under träning. Men klockan har inga sådana funktioner.

De båda greps och de häktades den 17 september. Men när kammaråklagare Birgitta Fernlund nu åtalar dem gäller det ytterligare fem brott, utöver stölderna.

Läs också: Äkta makar anhållna för flera brott

Unga makar häktade för stölder

Mannen ska den 12 september ha stulit ett företagskort hos ett bensinbolag ur en bil i Stockholm och sedan använt det vid 14 tillfällen samma dag, på åtta olika bensinstationer och kommit över varor värda 7 797 kronor. Mannen åtalas därför för bedrägeri och kvinnan för medhjälp till bedrägeri, eftersom det är mannen som på övervakningskameror ses använda kortet på bensinstationerna och kvinnan endast är sällskap.

Kvinnan åtalas även för snatteri och brott mot knivlagen för en händelse på Dollarstore i början av september. Hon ska då ha snattat varor för ett värde av 230 kronor och vid konfrontation av personalen tagit fram en kniv.

Läs också: Snattare tog fram en kniv

Rättegången kommer att äga rum den 13 oktober. Mannen kommer att vara kvar i häkte tills dess, medan åklagaren släppte kvinnan på fri fot när åtal väcktes eftersom kvinnan då inte längre kunde påverka polisutredningen.

Mer läsning

Annons