Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julsaga blir isshow

/

På lördag har Bollnäs konståkningsklubb premiär med isshowen Nötknäpparen, en julsaga för hela familjen som bygger på Tjajkovskijs berömda balett.

Annons

Det råder digra dagar för aktiva inom Bollnäs konståkningsklubb. På lördag ger de två föreställningar av isshowen Nötknäpparen i Bollnäs ishall. Det är tränarsystrarna Elena och Galina Kozneva som gjort koreografin på Tjajkovskijs berömda balett som nu presenteras som en julsaga för hela familjen.

Ensemblen består av drygt 30 barn och ungdomar i åldrarna 5-20 år. De övar för fullt på isen samtidigt som föräldrar och andra familjemedlemmar syr kostymer och fixar kulisser.

Nötknäpparen är en julsaga för hela familjen som bygger på E.T.A Hoffmanns saga om flickan Klara. På julaftonen får hon en julklapp av sin gudfar som visar sig vara en magisk nötknäppardocka. Under julaftonsnatten får leksakerna liv, och för Klara väntar ett äventyr tillsammans med sin nya docka. De möter den onde muskungen och färdas genom musiken till Spanien, Ryssland och Orienten.

- Det är en saga som passar hela familjen. Den har ett lyckligt slut, lovar Conny Salin, från Bollnäs konståkningsklubb.

Mer läsning

Annons