Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julibacken firar 20 år

/
  • Ing-Mari Dagh och Anna-Karin Persson har drivit Julibacken i 20 år. Den 16 september firar de förskolans jubileum med öppet hus.
  • Treårige Theo leker med en traktor. Barnen på Julibackens förskola i Kilafors är ute varje dag.
  • I köket lagar Kerstin Hedberg all mat till förskolebarnen. Favoriten är soppa och paj, eller soppapaj, som många barn säger. Det är en matig soppa och till efterrätt serveras äppelpaj.
  • En avskedsteckning från ett barn som slutat på förskolan.
  • Lekdeg gräddas till fina figurer.

1992 startade fem dagmammor ett eget dagis i en femrummare på Sågstigen i Kilafors. Verksamheten har vuxit och nu driver två av grundarna den fristående förskolan Julibacken på Sågstigen.

20 år har gått men fokus är fortfarande detsamma – trygga barn. I september firar de med öppet hus.

Annons

Året var 1992 och Ing-Mari Dagh och Anna-Karin Persson arbetade båda som kommunala dagmammor i Kilafors. När deras jobb var i farozonen beslutade de att starta en egen förskola, tillsammans med tre andra fröknar. De fem dagbarnvårdarna hade från starten 24 inskrivna barn och höll till i en femrummare på Sågmyra.

- Det var nytt och fräscht men inte speciellt praktiskt för verksamheten, minns Ing-Mari.

- Ventilationen var inte den bästa, vi fick vädra mycket, fyller Anna-Karin i.

I dag är det Ing-Mari och Anna-Karin som driver förskolan Julibacken och tillsammans med 14 andra förskollärare tar de hand om 69 barn på de fyra olika avdelningarna.

Duon har nu arbetat tillsammans i över 20 år och de tycker själva att de kompletterar varandra bra. Det blev ett stort lyft för dem när Julibacken 1994 flyttade in i den låga, röda byggnaden på Sågstigen.

Söndagen den 16 september bjuder personalen in alla nyfikna på öppet hus, för att fira Julibacken 20 år.

Mer läsning

Annons