Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Josefin utlovar goda skratt

/
  • Josefin Johansson är ute på turné och den 16 september ger hon föreställningen Tjejgrejer.
  • Josefin Johansson försäkrar att Tjejgrejer inte enbart riktar sig till tjejer.

Det är ingen överdrift att påstå att Josefin Johansson ständigt är aktuell. Nyligen blev hon nominerad till Årets kvinnliga komiker och hennes soloföreställning Tjejgrejer nominerades till Årets föreställning. Den 16 september bjuder hon på soloshowen Tjejgrejer i Kulturhuset i Bollnäs.

Annons

Josefin Johansson beskriver sig själv som rolig, peppig och lite ekivok. Hon har skrivit och agerat för tv, radio och scen sedan 2006.

För ganska precis ett år sedan hade hennes första soloshow Tjejgrejer premiär, en stand up-föreställning som fått fina recensioner.

Men vad är då Tjejgrejer?

– Det är saker jag gillar, allt som är lite pluttigt och gulligt, som My little Pony, bokmärken och Top Model på tv, säger Josefin Johansson och skrattar.

Upprinnelsen till Tjejgrejer kom när Josefin gick runt i Halmstad och såg ett biljettfönster fullt med affischer som visade olika stå up-shower. Alla var komiker var manliga.

– Jag tänkte att jag på något sätt måste försöka jämna ut det ojämställda och med min föreställning drar jag i alla fall mitt strå till stacken. Så jag tänkte att jag kan ta och skoja om tjejgrejerna. Ofta har man ju hört att det som tjejer gillar är just tjejgrejer, säger Josefin.

Tjejgrejer varvar stand up med sång och dans och Josefin Johansson berättar att alla är välkomna, inte bara tjejer.

– Man kan förvänta sig att få ta del av mitt liv. Det blir tillbakablickar med pinsamheter som jag gjort och andra anekdoter.

Tidigare i september blev Josefin Johansson nominerad till två klasser i Svenska stand up-galan 2015 – Årets kvinnliga komiker och Tjejgrejer som Årets föreställning.

– Jag vann inte utan det gick lagom bra, säger hon och fortsätter:

– Det är väldigt roligt att man lyfter upp och uppmärksammar stand up- som underhållningsform. Det var roligt att bli omnämnd och de som vann klasserna var superbra, säger Josefin Johansson.

Mer läsning

Annons