Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazzkonsert: Världsstjärna på gästspel i Bollnäs

/

Bollnäs jazzklubb har fått tag på en riktig storhet till tisdagens konsert på Kulturhuset – Anat Cohen.

Annons

Den världsberömda klarinettisten och saxofonisten Anat Cohen¨är ute på en exklusiv Norrlandsturné med sin kvartett. Efter spelningen på Kulturhuset i Bollnäs på tisdag väntar Fasching i Stockholm innan hon fortsätter ut i Europa och därefter USA.

LÄS MER: Jazzvår med många kvinnor

Anat Cohen växte upp i en musikalisk familj i Tel Aviv. Hon började spela klarinett när hon var 12 år och inspirerades av inspelningar med Louis Armstrong och Sidney Bechet, Benny Goodman och Dexter Gordon, John Coltrane och Sonny Rollins. Två av hennes bröder är också berömda musiker, Yval och Avishai Cohen.

Hon bor sedan 1999 i New York men befinner sig mestadels på turné. Anat Cohen är en flerfaldigt prisbelönad jazzmusiker och har nio år i rad röstats fram som Årets klarinettist av The Jazz Journalists Association.

Förutom Anat själv består hennes kvartett av idel välrenommerade musiker. Keyboardisten Jason Lindner medverkar på David Bowies sista album Blackstar, trummisen Daniel Freedman, som tidigare bland annat spelat med Sting och Wynton Marsalis, och så och den unge, begåvade basisten Tal Maschiach. Han har bland annat spelat med sin stora inspiration basisten Avishai Cohem (bror till Anat).

En konsert med Cohen bjuder på spår av många musikaliska genrer som jazz, klassiskt, klezmer, tango, med mera. Hon är också en omvittnad dynamisk bandledare som dansar och ropar uppmuntrande till sina medmusiker.

LÄS MER: Hitta alla artiklar på Nöje & Kultur här

Mer läsning

Annons