Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazzig höst väntar

/

Nu är höstens jazzspelningar spikade. Först ut är trion Lekverk som gästar Träkyrkan nästa vecka. Totalt väntas sex spelningar i Bollnäs jazzclubs regi samt en upprepning av fjolårets succé med barnjazz på Biblioteket.

Annons

Först ut är trion Lekverk som spelar tisdagen den 8 september. Premiärbandet består av Adam Forkelid, Jon Fält och Putte Frick-Meijer Johander.

Den 22 september, blir det en Jazz á la carte med Zoie Finer. Hon bjuder på jazzstandards i egna tappningar blandat med modernare klanger.

Hasselgårdstributen, den 3 oktober, inleds med att årets Hasselgårdsstipendiat Gunnar Åkerhielm från Undersvik och Stockholm spelar tillsammans med Jonne Bentlöv, Nicklas Wennström och Sebastian Ågren. Därefter kommer saxofonisten Bernt Rosengren med kvartett (Stefan Gustafson, Kenju Rabson och Bengt Stark) att äntra scenen.

Den 13 oktober är det Oskar Schönning med OS-bandet (Nils Berg, Jonas Östholm och Sebastian Voegler) tur att gästa Träkyrkan.

Miriam Aida kommer till Bollnäs den 17 november tillsammans med Fredrik Kronkvist, Martin Sjöstedt, Kenji Rabson och Daniel Fredriksson.

Finalkvällen, den 28 november, spelar Jump4joy som består av Ulf Sandström, Bo Gustafsson, Surjo Benigh och Kenneth Björnlund.

Jazzklubben kommer också att erbjuda barnjazz på Biblioteket i Bollnäs för de yngre. På dagtid, den 11 november, spelar elever från afrolinjen en svängig jazz så de små får dansa eller sitta i en famn och lyssna.

Mer läsning

Annons