Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazz och ballader i varierat program

/
  • Linda Pettersson Bratt kan inte bara sjunga. Hon kan vissla helt förträffligt, som här tillsammans med Lars Ericsson bas och Bengan Janson dragspel.

Personligt var programförklaringen, med sång och spel i jazz, visa och folkmusik på repertoaren, som bjöds under tisdagskvällens jazzklubbsevenemang i Kulturhuset. Ännu en variation i jazzutbudet således.

Annons

Sångerskan Linda Pettersson Bratt, har vi hört två gånger tidigare på jazzklubben. 2002 och 2006, tillsammans med gitarristen Ewan Svensson Trio. Då med vad jag vill minnas, och påmints genom skivor, med gnistrande jazzsång. Nu i turnépremiären tillsammans med dragspelare och sångare Bengan Janson och Lars Ericsson bas i ett varierat program som mestadels innehöll jazz men även innerlig skönhet i ballader och visa samt en gnutta vad vi kallar folkmusik.

Inledning med ett häftigt bassolo i ett knippe melodier med bland annat välkända Summertime och Autumn leaves, följt av en SweDane inspirerad Two sleepy people. Publiken med på noterna direkt i rungande applåder. Och det blev många under kvällen.

Det mestadels vad vi benämner jazz. En Blue moon som svängde fint och en samba rykande Liten sång till Sivuca, som kompositören Ulf Wakenius tillägnat Bengan. Och åtminstone för min del höjdaren, Charlie Parkers häftiga Donna Lee i växelvis supersnabbt tempo och valsgung, med Lindas bop/scat-sång i par med Bengans dragspel.

Bland ballader fanns det många höjdare. Lindas kristallklara vackra röst är som gjord för balladsång. I hennes favorit, den finstämda balladen Here´s to life, i mycket långsamt tempo, En mun är hälften av en kyss. Och så visslade Linda i fler låtar. Litet kultis fick vi även, Mikael Wiehs Stormande vals och en Irländsk komposition med enbart Bengans dragspel. Bra varierat program gav en fin lyssnarstund.

Kvällens förband, femtonmanna-storbandet Martin Mick, bestående av kulturskolans elever, spelandes rytmiskt rolig musik med bland annat välkända Lambada och Besame mucho.

Mer läsning

Annons